Podzimní zahrada | ZelenyProstor.cz

BAREVNÁ ZAHRADA

Projekt: 2014

Realizace: 2015

Místo: Vělopolí

Rozloha: 2500 m2

 

 

 

 

 

 

Pozemek v původní podobě byla svažitá louka. Pro umístění stavby, vytvoření přilehlé roviny došlo k obrovskému přesunu hmot. Zároveň se dům ocitnul v jakémsi zahradním amfiteátru. Přechody jsou řešeny gabionovými zídkami, plně odhalenými i objaté zelení v menší i větší míře. Hlavní pobytová část – utopené jeviště,  je čistá učesaná terasa propojená s bazénem, venkovní sprchou  a trávníkem v jedné hladině.  Při převzetí zahrady, došlo po předchozích realizátorech ke kompletní výměně půdy, která byla ze stavební fáze značně smíchaná s jílem. Vznikla nová koncepce zapojených výsadeb. Neumožňuje vzhledem k dispozici terénu výhledy do krajiny, ale soustředí se spíše na detail v oáze proměnlivých rostlin. Zejména s příchodem podzimu.

 

 

Návrat

Další galerie